Wanneer moet je stage lopen?

Iedere student (BBL of BOL) moet stage lopen. Tijdens je stage wordt de geleerde theorie in praktijk gebracht. Soms bepaalt de opleiding waar je stage mag lopen. Bij de meeste opleidingen mag je als student zelf je stageplek bepalen en ontvang je een stagevergoeding. Je stageplek moet een officieel bij het SBB geregisterde leerwerkplek zijn.

Hoeveel uur stage moet je lopen voor mbo BOL?

Er zijn verschillende BOL-opleidingen. Het aantal wordt bepaald door de verschillende opleiders. Je kan denken aan: opleidingen in de zorg, de techniek, het onderwijs, banken en verzekeringen, de horeca en de ICT. De door jou gekozen opleiding en vooral het opleidingsjaar bepaalt het aantal stage uren. Loopbaan Garantie biedt voor verschillende opleidingen sport en bewegen stage plekken in het onderwijs aan.

Waar kan je stage lopen?

Jouw opleidingskeuze bepaalt de plek waar je stage kan lopen. De door jou gekozen opleiding en vooral het opleidingsjaar bepaalt daarnaast het aantal stage uren. Loopbaan Garantie biedt voor verschillende opleidingen sport en bewegen stage plekken in het onderwijs, de evenementen en sportsector aan.

Waarom stage lopen?

Tijdens je stage wordt de geleerde theorie in de praktijk gebracht, dus dit is heel belangrijk. De theorie kun je beter onthouden als je de gelegenheid krijgt dit ook direct in de praktijk uit te voeren. Een bijkomend voordeel is dat je vaak ook nog eens een stagevergoeding ontvangt.

Hoeveel uur stage lopen in het hbo?

Als hbo-student sportmanagement loop je vaak een korte periode stage. Gedurende deze stageperiode maak je vaak veel stage uren. Soms loop je tot wel 40 uur per week stage. De door jou gekozen hbo-opleiding en vooral het opleidingsjaar bepaalt daarnaast de inhoud van jouw stage. Loopbaan Garantie biedt voor verschillende hbo-opleidingen stage plekken in het onderwijs, de evenementen en sportsector aan.

Waar kan je stage lopen als pedagogisch medewerker?

Als mbo of hbo-student pedagogiek kan je stage inhoud en het aantal uren behoorlijk variëren. Hbo-studenten lopen soms tot wel 40 uur per week hbo-stage. Bij mbo-studenten variëren de mbo stage uren vaak tussen de 4-16 uur per week. De door jou gekozen opleiding pedagogiek en vooral het opleidingsjaar bepaalt daarnaast de inhoud van je stage. Loopbaan Garantie biedt voor verschillende hbo-opleidingen stage plekken in het onderwijs, de evenementen- en sportsector aan.

Welke stage vergoeding krijg je?

Je stage vergoeding is vaak afhankelijk van een combinatie van factoren. Denk hierbij aan je opleiding, je opleidingsniveau en het aantal stage-uren dat je draait. Als mbo of hbo-student kan zowel je stage-inhoud en het aantal uren, als je stage vergoeding behoorlijk variëren. Als je een leerwerkplek bij Loopbaan Garantie kiest ligt de vergoeding tussen de €50,- tot en met € 250,- per maand.

Werken met een BBL-opleiding

Stage lopen kan voor alle niveau’s en opleidingen. Loopbaan Garantie biedt vele stage plekken in Rotterdam en Den Haag. 

BBL-opleiding

Wat is een BBL-opleiding? Er is veel te zeggen over BBL. Wat is BBL? De afkorting staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dat is interessant want...

Lees meer

Sport opleiding

Welke opleidingsniveaus zijn er voor sportopleidingen? Er zijn verschillende sportopleidingen. Denk aan de CIOS, ROC Sport en Bewegen en opleiding...

Lees meer

Werken in de sport

Welk werk kan je doen in de sport? Werken in de sport- en onderwijssector is populair. Sporten, bewegen en tegelijkertijd je boterham verdienen kan...

Lees meer

Gezonde school

Wat is een Gezonde School? De Gezonde School is een door de overheid gestuurd programma dat scholen helpt om te werken aan een gezonde leefstijl....

Lees meer