BBL gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang

Ontdek de boeiende wereld van de Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker kinderopvang! De opleiding combineert praktijk en theorie, waar je een belangrijke rol speelt in het leven van kinderen en hun ontwikkeling stimuleert op cognitief, motorisch, sociaal en emotioneel vlak.
Werken en leren als onderwijs assistent

BBL gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 4

Je opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker omvat minimaal 20 uur per week werken in de kinderopvang, gecombineerd met één schooldag per week. Theorie en praktijk worden samen behandeld, waarbij je begeleiding krijgt van een werkbegeleider op je werkplek. Als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker speel je een belangrijke rol in het leven van kinderen. Je stimuleert hun cognitieve, motorische, sociale en emotionele ontwikkeling. Je hebt daarnaast veel interactie met ouders, verzorgers, begeleiders en hulpverleners. De opleiding bereidt je voor op een coördinerende rol, waarbij je ook verantwoordelijk bent voor planningen en het ondersteunen van collega’s. Je leert tevens gesprekstechnieken en kwaliteitszorg om je werk effectiever uit te voeren.

Studieprogramma BBL Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang

  • Ontwikkeling van het kind
  • Gesprekstechnieken
  • Verzorging
  • Groepsklimaat
  • Visie op kinderopvang
  • Werken aan eigen deskundigheid
  • Bewaken van kwaliteitszorg

In samenwerking met Zadkine

Deze opleiding is in samenwerking met de afdeling Gezondheid, Welzijn en Sport van Zadkine.

Jouw profiel

Als medewerker met direct contact met mensen ben je betrokken, empathisch, assertief, representatief en integer. Voor kinderen ben je een waardevol rolmodel, waarbij je respectvol met hen omgaat en geborgenheid en veiligheid biedt. Je toont creativiteit in moeilijke situaties en weet wanneer en hoe je hulpverleners kunt inschakelen. Vertrouwelijke gegevens behandel je met zorg, terwijl je tevens flexibel, leergierig en zelfstandig bent.

Duur opleiding

De duur van de opleiding varieert tussen 1,5 en 2 jaar, afhankelijk van je vooropleiding en ervaring. Het startpunt is het samenstellen van een portfolio. In dit portfolio bespreek je samen met je docent de benodigde vakken en mogelijke vrijstellingen. Hierna begin je met je opleiding, waarin je lessen volgt en praktijkopdrachten uitvoert.

 

k

Baangarantie

Onze partner staan te springen om ambitieuze talenten zoals jij, dus als je bij ons aan de slag gaat, heb je garantie op een baan.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor voor algemene studievragen of docent voor vakinhoudelijke vragen.

Praktijk

Je werkt minimaal 20 uur per week en en gaat daarnaast 1 dag naar school.