Welke opleidingsniveaus zijn er voor sportopleidingen?

Er zijn verschillende sportopleidingen. Denk aan de CIOS, ROC Sport en Bewegen en opleiding Sportkunde en Academie Lichamelijke Opvoeding. De opleidingsniveaus verschillen en lopen van mbo-niveau 2, 3 tot 4 tot en met hbo.

Welke specialisaties zijn er voor sportopleidingen?

De mbo-opleidingen Sport en Bewegen variëren in de verschillende profielen. Je kan denken aan Buurt Onderwijs & Sport, Fitness, Lifestyle of Agoog. Bij de hbo-opleidingen kan je de praktische opleiding tot gym leraar volgen of meer de theoretische opleiding Sportmanagement en/of marketing.

Waar kan ik een sportopleiding volgen?

In de regio Den Haag-Rotterdam zijn er veel mogelijkheden. Zo kan je de mbo-opleidingen volgen in bijvoorbeeld Rotterdam (het Albeda Sport College of Zadkine), in Delft en Den Haag het Mondriaan College. Daarnaast is de opleidingen Sportmanagement zowel in Rotterdam als Den Haag te volgen en kan je in Den Haag de opleiding lichamelijke opvoeding volgen.

Hoeveel jaar duurt een sportopleiding?

De meeste opleidingen duren 3 of 4 jaar. Maar natuurlijk zijn er met de juiste vooropleidingen ook verkorte opleidingen mogelijk. Je kan met de juiste mbo-vooropleiding in 2 jaar je niveau 4 sport en bewegen behalen. Of doorstromen naar een hbo-opleiding en deze in 2 of 3 jaar afronden.

Kan ik ook leren en werken met een sportopleiding?

Leren en werken is interessant. In de regio Rotterdam en Den Haag is veel mogelijk. Je start met je niveau 2 opleiding met werken en gaat tegelijkertijd studeren voor je niveau 4. Of je gaat werken en volgt een deeltijdopleiding tot gymleraar. Alles is mogelijk mits je de juiste vooropleidingen hebt behaald.

Wat kun je nog meer met een sportopleiding?

Als je de mbo en hbo-opleidingen sport en bewegen/ sportmanagement en marketing hebt afgerond ben je ‘breed’ opgeleid. Als je afgestudeerd bent kan je in verschillende beroepen aan de slag. Zo kan je in de evenementensector de slag of bij sportorganisatiebureaus. Met de juiste ervaring kan je ook in de onderwijssector als manager en /of coach aan de slag. Je gaat dan andere mensen (kinderen en of volwassenen) helpen en coachen.

Werken in de sportbranche

Wil jij werken in de sportbranche. Bijvoorbeeld als gymdocent in de regio Rotterdam of Den Haag? Bekijk de vacatures of schrijf je in voor gewilde functies. Of ben je meer geïnteresseerd in een traject voor werken en leren of trainingen en workshops?

Alles over stage lopen

Wanneer moet je stage lopen? Iedere student (BBL of BOL) moet stage lopen. Tijdens je stage wordt de geleerde theorie in praktijk gebracht. Soms...

Lees meer

BBL-opleiding

Wat is een BBL-opleiding? Er is veel te zeggen over BBL. Wat is BBL? De afkorting staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dat is interessant want...

Lees meer

Werken in de sport

Welk werk kan je doen in de sport? Werken in de sport- en onderwijssector is populair. Sporten, bewegen en tegelijkertijd je boterham verdienen kan...

Lees meer

Gezonde school

Wat is een Gezonde School? De Gezonde School is een door de overheid gestuurd programma dat scholen helpt om te werken aan een gezonde leefstijl....

Lees meer