MBO pedagogisch medewerker kinderopvang

De opleiding MBO pedagogisch medewerker heette voorheen MBO SPW – Sociaal pedagogisch werk. Je leert kleuters veters strikken en een spel spelen op het plein met de oudere kinderen. Of baby’s verzorgen! 

MBO pedagogisch medewerker kinderopvang

MBO pedagogisch medewerker opleiding

Als pedagogisch medewerker biedt je kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 een tweede thuis. Je werkt op een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of bij een buitenschoolse opvang. Een MBO pedagogisch medewerker kinderopvang is dan ook van alle markten thuis. Je vangt kinderen op, maar signaleert ook eventuele achterstanden of gedragsproblemen en hebt dus ook contact met ouders/opvoeders. Wil jij een belangrijke rol te spelen in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen? Dan is de mbo-opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3) iets voor jou! We bieden deze studie samen aan met onze partner NTi.

Studieprogramma MBO Pedagogisch medewerker

  • Startmodule
  • Pedagogiek voor de pedagogisch medewerker
  • Spelactiviteiten in de kinderopvang
  • Rekenen niveau 3
  • Ontwikkelingsgericht werken
  • Kwaliteitszorg en professioneel handelen
  • In gesprek met ouders en kinderen
  • Loopbaan en burgerschap
  • Nederlands 2F

Tijdens deze opleiding volg je een aantal keuzedelen. Je kunt zelf aangeven welke keuzedelen jij wilt volgen. Je krijgt persoonlijke begeleiding van vakdocenten uit de praktijk via jouw online leeromgeving.

Drie praktijkdagen

Je volgt tijdens de opleiding 3 praktijkdagen: de stagebijeenkomst, de praktijkdag algemene vakken en EHBO voor kinderen.

Studeer via de ‘derde leerweg’

Deze opleiding studeer je via de derde leerweg. Je ontvangt hetzelfde officieel erkende MBO-diploma en volgt dezelfde kwalitatieve MBO-opleiding die je ook bij een ROC zou volgen.

Bepaal zelf wanneer je begint want je kunt iedere dag starten! De derde leerweg heeft ook géén urennorm voor aanwezigheid op school (700 of 200 uur) zodat je zelf kunt bepalen waar en wanneer je studeert. Lees meer over Leven lang leren en de derde leerweg.

k

Baangarantie

Onze partner staan te springen om ambitieuze talenten zoals jij, dus als je bij ons aan de slag gaat, heb je garantie op een baan.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor voor algemene studievragen of docent voor vakinhoudelijke vragen.

Drie praktijkdagen

Je volgt tijdens de opleiding 3 praktijkdagen. Dit zijn een stagebijeenkomst, een praktijkdag algemene vakken en EHBO voor kinderen.