BBL onderwijs assistent

In de klas is waar het allemaal gebeurt; elk kind is uniek en verdient persoonlijke aandacht. Als onderwijsassistent begeleid je kinderen en jongeren van diverse leeftijden, zowel individueel als in groepen. Je bent een ondersteuning voor de leerkracht, maar hebt ook je eigen verantwoordelijkheden. De kinderen kunnen altijd bij jou terecht met hun vragen en voor steun.

MBO Onderwijsassistent

BBL Onderwijsassistent

Tijdens de opleiding Onderwijsassistent krijg je een uitgebreide training in alle aspecten die essentieel zijn voor het werken in een klas. Je volgt lessen op school in ontwikkelingspsychologie, pedagogiek en didactiek, maar je krijgt ook waardevolle praktijkervaring. Onze unieke stagesysteem stelt je in staat om samen met medestudenten in de klas aan de slag te gaan, waarbij je stages loopt op diverse scholen waar we nauw mee samenwerken. Gedurende dit proces word je uiteraard ondersteund en begeleid door de opleider en Loopbaan Garantie.

Loopbaan Garantie werkt samen met:

De opleiding BBL Onderwijsassistent wordt verzorgd door ROC Mondriaan of Albeda in samenwerking met Loopbaan Garantie.

Jouw profiel

Als onderwijsassistent werk je met jonge mensen of volwassenen en ben je sociaal, begripvol en communicatief vaardig. Je bent betrouwbaar, flexibel en oplossingsgericht, en straalt rust en stabiliteit uit. Leerlingen komen graag naar je toe met vragen en problemen, en je fungeert als een positief rolmodel.

k

Baangarantie

Onze partners staan te springen om talenten zoals jij. Met de betaalde opleiding onderwijsassistent kun je ook direct aan de slag. Wij geven je die garantie op een baan!

Persoonlijke begeleiding

Met vragen kun je altijd terecht bij jouw mentor voor algemene studievragen of docent voor vakinhoudelijke vragen.

Drie praktijkdagen

Tijdens de opleiding heb je 3 praktijkdagen: een stagebijeenkomst, een praktijkdag algemene vakken en EHBO voor kinderen.