Leven lang leren via Derde leerweg

Als je werkt voor Loopbaangarantie dan ben je altijd verzekerd van een baan. Je werkt als tussenschoolse begeleider, sportbegeleider, onderwijsassistent of op de BSO bij één van onze klanten.

Leven lang leren en derde leerweg
MBO Onderwijsassistent

MBO Onderwijsassistent

MBO pedagogisch medewerker kinderopvang

MBO Pedagogisch medewerker

MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

MBO gespecialiseerd ped. medewerker

mbo basisopleiding groepshulp

MBO Basisopleiding groepshulp

Leven Lang Leren via Loopbaangarantie en NTI

Naast de gegarandeerde baan bieden we je altijd de kans bieden om door te leren. Vind je het bijvoorbeeld leuk om in de kinderopvang verder te groeien als pedagogisch medewerker of zie je jezelf al helemaal voor de klas staan in het onderwijs als onderwijsassistente? Dan helpen wij je graag verder en kijken we samen met onze opleidingspartner NTI naar de mogelijkheden.

De derde leerweg: een innovatieve benadering van MBO-onderwijs

Het Nederlandse middelbaar beroepsonderwijs (MBO) heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij het opleiden van toekomstige vakmensen en professionals. Traditiegetrouw waren er twee leerwegen beschikbaar voor studenten: de bol (beroepsopleidende leerweg) en de bbl (beroepsbegeleidende leerweg). Met de voortdurende veranderingen in de arbeidsmarkt en de groeiende behoefte aan flexibiliteit, ontstond behoefte aan een derde optie. Zo ontstond de derde leerweg in het MBO.

Wat is de derde leerweg?

De derde leerweg is een relatief nieuwe aanpak binnen het MBO in Nederland. De derde leerweg biedt een alternatief voor studenten die op zoek zijn naar een meer flexibele en gepersonaliseerde manier van studeren.

Waar de bol vooral gericht is op klassikale lessen en de bbl op leren in de praktijk met een betaalde baan, richt de derde leerweg zich op maatwerk. Het biedt jou de mogelijkheid om op je eigen tempo te studeren, waarbij je kiest uit verschillende modules of deelkwalificaties. Hierdoor kun je je richten op specifieke vakgebieden die aansluiten bij je interesses en carrièredoelen.

Voordelen

Flexibiliteit: Een van de belangrijkste voordelen van de derde leerweg is de flexibiliteit die het biedt aan studenten. De studie is aan te passen aan de persoonlijke omstandigheden, zoals werk, gezin of andere verplichtingen.

Leven Lang Leren: de derde leerweg sluit goed aan bij het concept van een leven lang leren, waarbij mensen gedurende hun hele loopbaan nieuwe kennis en vaardigheden blijven verwerven.

Maatwerk: de derde leerweg biedt maatwerk aan studenten, waardoor ze hun leerervaring kunnen afstemmen op hun individuele behoeften. Studenten kunnen zich specialiseren in specifieke vakgebieden die relevant zijn voor hun carrière-aspiraties, wat hun inzetbaarheid vergroot.

 

k

Baangarantie

Onze partner staan te springen om ambitieuze talenten zoals jij, dus als je bij ons aan de slag gaat, heb je garantie op een baan.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor voor algemene studievragen of docent voor vakinhoudelijke vragen.

Drie praktijkdagen

Je volgt tijdens de opleiding 3 praktijkdagen. Dit zijn een stagebijeenkomst, een praktijkdag algemene vakken en EHBO voor kinderen.